Kläder efter väder

Ibland kallar man blöta dagar för ett riktigt hundväder men det innebär inte alltid att hunden är mer road att gå ut i regn och slask än vad vi är och idag finns det kläder även till din hund både för att skydda den från regn, rusk och kyla men som också underlättar för oss som hundägare vad gäller pälsvård och städning.

-bichon-puppy-saying-hi

Det finns ett stort urval av bland annat regnoveraller eller täcken till din hund. Har man en långhårig hund så kan det ibland ta tid för dem att torka när man kommit in efter sin promenad. Man kanske är på väg till arbetet efter morgonpromenaden och inte vill att pälsen ska tova ihop sig, ha en blöt hund i sängen eller soffan när man är borta och slippa skura golvet efter varje promenad.

Även äldre hundar kan behöva skyddas mot vind, kyla och väta då en del lider av artros eller har sämre blodcirkulation och leder. De kan behöva ett fordrat täcke och eventuellt hundskor för att klara de stränga vinterdagarna då de väldigt lätt kan få kramp i tassarna. En hund av större modell är inget man lyfter upp och bär hem när detta inträffar.

Något vi alla bör ha oavsett väder och hundras under de mörka höst och vintermånaderna är en reflexväst på sin hund, något som visar var den är. Även om du har reflex och lampa på dig så är det inte alltid säkert att din hund syns.